Et ve Süt Ürünlerine Büyük Zam Geliyor!

Et ve Süt Ürünlerine Büyük Zam Geliyor!
Yayınlama: 12.09.2022
9.273
A+
A-

Kasım ayına kadar et ve süt ürünlerine en az yüzde 30-35 zam gelmesi bekleniyor.

Temel Gıda Ürünlerine Zam

Enerji, yem, motorin ve döviz kurlarındaki artışlar da temel gıda ürünleri, et ve sütte yeni zamların kapısını araladı. 1,5 ayda et ve süt ürünlerinde en az yüzde 30-35 zam olacak.

Halihazırda çiğ süt için tavsiye edilen satış fiyatı litre başına 7,50 TL’dir. Üretici, kesintilerden sonra 7 TL alıyor. Üreticilere göre bu fiyat en az 10 lira olması gerektiği iddia ediliyor.

Birçok çiftçi maliyet artışları nedeniyle sektörü terk etti. Yemin kilogram fiyatı 7,60 lirayı geçti. Son 1,5 yılda başta anaç olmak üzere 1 milyondan fazla büyükbaş hayvanın kesildiği tahmin ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Ozkan dedi ki:

    Daha zam geliyor haberleri ciktimi yeme samana slaja küpeye arpaya zam gelir.ama etin sütun fiyatı ya düşer ya sabit kalır. Her ay sadece yeme 20 bin veriyorum.6 bin lira süt parası alıyorum. borclanmadigim yer kalmadı. Hâlâ çiftçiye vur kazmayı.

  2. Gazi dedi ki:

    Yaklaşik bir yıldır çiftçinin yaşadığı sıkıntıların ceremesini bu millet ilerde gıda sıkıntısı yaşayarak çekecek.Boyle kritik bir sektörün yapı taşlarının yani çiftçilerin emeğinin karşılığını alamamasi sorunun başlangıcı.bir çiftçi olarak kendi etimi sütümü ve süt ürünlerimi meyvemi sebzemi kendime yetecek kadar uretme fikri aslında bizim tek etkili protesto muz yoksa kimsenin umurunda değil maalesef geldiğimiz durum bu

  3. Yalçın dedi ki:

    Zam gelse ne olacak Kaşıkla verip Kepçeyle Alıyorlar çiftçi bitik durumda Düşünen yok