İhtiyaç Sahiplerine Yeni Destek Paketi Geliyor! Sosyal Yardımlar Arttırılacak!

İhtiyaç Sahiplerine Yeni Destek Paketi Geliyor! Sosyal Yardımlar Arttırılacak!
Yayınlama: 07.09.2022
1.825
A+
A-

Hükümet tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardımlar yenilecek. Eğitimden ısınmaya kadar halen alanda verilen desteklerin kapsamının ve miktarının arttırılacak.

Sosyal Yardım Kalemleri Arttırılıyor!

İlk olarak eğitim alanında yapılması beklenen yeni sosyal yardım paketleri uygulanacak. Hükumet tarafından uygulanan Aile Destek Programı kapsamında 1 milyondan fazla aileye ödemeler bugün yapılmaya başlanmıştı.

Hükümet Tarafından Yapılacak Sosyal Yardımların Kapsamı Genişletilecek

İhtiyaç sahibi ailelere verilen elektrik desteği 2022 yılında genişletilmişti. Elektrik faturası desteğinden ihtiyaç sahibi olan daha fazla ailenin yararlanması amaçlanıyor. Doğalgaz faturaları için ailelere 450 TL ile 1.150 TL arasında ödeme yapılıyor. Doğalgaz faturası desteğinin daha fazla aileye ulaşması bekleniyor.

Eğitim Desteği Kapsamı Arttırılacak!

Şuan itibariyle Sosyal Ekonomik Destekler kapsamında birçok aileye eğitim desteği veriliyor. Son dönemde kırtasiye yardımı adı altında ihtiyaç sahibi ailelere eğitim alanında destekler verilmeye devam ediyor. Verilen bu destekten faydalanacak ihtiyaç sahibi sayısının ve verilen destek miktarlarının arttırılması hedefleniyor.

Bahse konu desteklerin Ekim ayında yapılacak olan kabine toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Yeşim KARADAG dedi ki:

    Yardım almak istiyorum